OM XL-BYGG - Fresks
Hoppa till innehållet

OM XL-BYGG

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

CERTIFIERADE TRÄEXPERTER
På XL-BYGG finns certifierade träexperter och experter med stor erfarenhet av hus, både när det gäller konstruktion och materialval från olika tidsepoker. Vårt mål är att erbjuda dig samma personliga service som på den gamla goda tiden. Det inkluderar både ett brett sortiment av prisvärda produkter och en rad praktiska tjänster som t ex plockning, kapning, lastning, packning och transporter. Du kan även välja bland gemensamma tjänster som t.ex hemleverans, fönstermätning, projektplanering m.m. XL-BYGG har allt du behöver för att lyckas med dina byggprojekt. Hos oss hittar du alltid rätt byggmaterial.

MONTERAT & KLART
För dig som inte vill, kan eller har tid har vi tjänsten Monterat & Klart. Behöver du nya dörrar, fönster, ett nytt tak, skjutörrar, förvaring, nytt golv och/eller garageport så kontaktar du bara ditt närmaste XL-BYGG. Med hjälp av hantverkare som vi jobbar med på din ort utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en faktura. Läs mer om Monterat & klart och hur det fungerar.

ETT RIKTIGT BOLLPLANK
Lägga-trall.jpgHos oss på XL-BYGG kan du alltid räkna med att få precis den hjälp du behöver för att lyckas med ditt byggprojekt. Det betyder bland annat att du i början av ett projekt kan bolla tankar, idéer och materialval med vår utbildade personal.

VAD VI MENAR MED ETT RIKTIGT BOLLPLANK
Våra bollplank guidar och hjälper dig genom hela projektet, oavsett hur stort eller litet det är. Viktigast av allt är kanske att vi förstår din byggsituation eftersom vi är lokala bygghandlare som bor där du bor. Vi är också egna handlare som äger våra egna byggvaruhus - inte sällan med över 100 års historia på orten. Våra tjänster, produkter och vår kunskap bygger alltså på lokal kännedom - skräddarsydd för närområdet, i Skåne såväl som i Norrland.
Ett riktigt bollplank tar emot bollen oavsett varifrån du kastar den.


Cert_logo_RGBCERTIFIERAD TRÄEXPERT
XL-BYGG har branschens flest utbildade träexperter enligt Sveriges Byg- och Järnhandareförbund.

Våra certifierade träexperter hjälper dig med allt som har med virke och träkonstuktioner att göra, exempelvis vid val av virke, dimensionering, byggmetoder, verktyg m.m. Vi kan också hjälpa dig med kapning, plockning, transport och mycket annat.

Byggpallar
RETURSYSTEM - BYGGPALLAR
Engångspallar och olika leverantörers egna retursystem innebär en ständigt upprepad miljömässig belastning hela vägen från skog till container. Byggpallen används och är arbetsmiljömässigt uppskattad genom en säker arbetsbesparande hantering. Framförallt minskar byggavfallet eftetrsom byggpallen alltid har ett värde när den går i retur. Containern blir ett onädigt alternativ. Dessutom är byggpall mer kostnadseffektivt än något annat system.

Välkommen till en riktig bygghandel!

 

Miljö och kvalitet i fokus! 

För oss är det viktigt att värna om både miljö och kvalitet. Därför ställer vi 100% krav på att samtliga handlare ska vara certifierade. Kontinuerlig utbildning av vår personal, prioritering av certifierade leverantörer samt fokus på våra kunder och vår omvärldsmiljö är några viktiga punkter i certifieringen.

XL-BYGGS alla handlare ingår i Byggtrygggruppen. En stor del är kvalitets- och miljöcertifierade med beteckningen ISO 9001/ISO 14001/ ISO 18001 genom LRQA Sverige AB. Inom Byggtrygg-gruppen pågår kontinuerligt utveckling inom kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöområdet. Som delägare i Byggtrygg AB tillämpar våra företag det kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöledningssystem som utarbetats av Byggtrygg AB tillsammans med vår gemensamma kvalitets-, miljö- och säkerhetsansvarig.

ISO 9001_150x150ISO 14001_150x150OHSAS 18001_150x150

Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöledningssystemet bedrivs enligt fastställda rutiner och innebär bl.a:

  • Fokus på kvalitetsfrågor såsom t.ex. kund- och personaltillfredsställelse.
  • Fokus på miljöfrågor som exempelvis minimering av belastningen på vår omvärldsmiljö. Exempel på det är ökad källsortering och minskning av mängden osorterat avfall till deponi.
  • Effektivisering av företagets interna rutiner.
  • Prioritering av certifierade leverantörer.
  • Fortlöpande uppföljning av systemen.
  • Kontinuerlig information och utbildning av företagens personal.
Produkten har lagts i varukorgen