En lite jobbig helg med Anders - Fresks
Hoppa till innehållet

De vann en lite jobbig helg med Anders

Malin och Jonas vann en lite jobbig helg med Anders

I våras hade vi en tävling där Ni kunde vinna en "lite jobbig helg" med Anders Öfvergård. Det var familjen Roos/Erickson – Malin, Jonas, Adam och Nea – som vann en helg med Anders Öfvergård. Det blev jättemycket gjort, även om det då och då blev lite jobbigare än vad de tänkt sig.

Kampanj-A7-Anders-familj-300x400.jpg

Familjen Roos/Erickson bor i ett fint hus som har varit en gammal handelsbod i Torshälla utanför Eskilstuna.

– Vi har gjort massvis sedan vi flyttade hit för sex år sedan, säger Malin och visar runt i huset. I flera av taken har de gjort oerhört vackra infällningar. – Men mycket har ni ju faktiskt bara påbörjat, inflikar Anders Öfvergård och lyfter på en sliten OSB-skiva på golvet på övervåningen. 

– Hur länge har ni haft det så här?Det här måste ni ju göra något åt. Det är ju ett hål i golvet precis utanför badrummet.

Jonas ser lite skamsen ut, men Anders förklarar att väldigt många hus­ägare faktiskt aldrig åtgärdar saker eller bara sätter igång olika projekt.

– Jag ska hjälpa er under den här helgen.

Rundvandring i och utanför huset
Anders och familjen börjar med en promenad utanför huset och sen går de in och kollar vad som behöver åtgärdas. Det blev rätt mycket på listan och allt kommer inte att bli klart under bara den här helgen.

För ett par år sedan satte de in nya fönster. Men jobbet slutfördes aldrig helt och hållet.

– Kolla här säger Anders och petar med en kniv mellan fönstret och väggen. Här är det tätat med skum. Inte så bra. Det stelnar och blir hårt. Men träet i fönsterkarmen ”rör” på sig en aning när temperaturen och luftfuktigheten ändras. Därför är det bättre att isolera och täta – eller dreva som proffsen säger – med exempelvis mineralull. 

Ute har familjen en liten veranda som är lite för liten och som dessutom har en lite farlig kant som man lätt kan trilla ner för om man är ouppmärksam.

 – Det är just såna här ”ofarliga” höjder som är farligast. Är det högre har man respekt. Men här tror man inte att det är någon fara. Och det är då man verkligen kan göra sig illa. De bestämmer sig för att bygga ut verandan och sätta ett räcke.

Ute finns ett litet växthus där taket inte är åtgärdad. – Här ska vi montera ett plåttak, bestämmer Anders och familjen tycker att det ska bli bra.
De konstaterar också att den gamla ytterdörren har gjort sitt och en riktig säkerhetsklassad ytterdörr skulle vara mycket bättre.

Kampanj-A7-Anders-golv-300x200.jpgInneprojekt
När de går in bestämmer de sig för att göra två saker. Den ena är att bygga bättre och mer praktisk förvaring. Det andra är att golvet på övervåningen – det där med hålet utanför badrummet – behöver åtgärdas.

– Då sätter vi igång!, säger Anders.

Här kan du i en film se hur det går för familjen när de får hjälp av Anders.

Produkten har lagts i varukorgen