Vilken grill ska jag välja - Fresks
Hoppa till innehållet

Vilken grill ska jag välja

Vilken modell som passar just dig bäst, beror på var och hur du vill grilla. En brikettgrill kräver lite mer tid och omsorg för att fungera optimalt, medan en gasolgrill är redo för grillning på bara några minuter.

Het grillning.jpgBRIKETT-/KOLGRILLEN

Brikettgrillen brukar vi jämföra med en klassisk veteranbil som kräver omsorg och kunskap för att fungera optimalt. Den passar bra när du har gott om tid att se efter glöden och är ute efter den ursprungliga känslan i att laga mat över öppen eld. De flesta använder den på helgerna eller när de längtar efter stämningen som uppstår när man tänder med briketter och väntar på att glöden blir perfekt.

 

GASOLGRILL-AVALON-4-BRÄNNARE.jpg

 

 

 

GASOLGRILLEN

Gasolgrillen däremot liknar snarare en snabb sportbil som fort blir varm och redo för äventyr. Med en gasolgrill kan du grilla också på vardagar, eftersom grillen blir varm snabbare än din vanliga spis. Fördelen är att du kan krydda vardagsmaten med läcker grillsmak varje dag!

LANDMANN

I mer än 30 år har varumärket Landmann betytt kvalitet och säkerhet på den europeiska marknaden. Landmann är idag den ledande tillverkaren av kol- och gasgrillar i Europa. Landmann-grillar kännetecknas av: prisvärdhet, hög kvalitet, funktionalitet, informativa förpackningar och monteringsanvisningar och en mångfald av modeller och typer. 

Se Landmann BBQ Scholl intro

 

12 snabba tips

När det är dags att grilla vill man så klart komma igång så fort som möjligt. Men för att resultatet ska bli så bra som möjligt finns det vissa saker som är värda att tänka på

 

  1. Se till att grillgallret är rengjort och tillräckligt varmt innan du börjar grilla.
  2. Börja inte grilla förrän kol eller briketter fått en grå yta.
  3. Gasol avger inga farliga ämnen vid grillning. När gasol brinner avges endast koldioxid (CO2) och vattenånga, dvs. samma innehåll som i vår egen utandningsluft.
  4. Torka av all överflödig marinad på köttet för att undvika flammor.
  5. Förvara inte ogrillat kött i solljus och värme.
  6. Vänd köttet med tång, stick inte hål med gaffel.
  7. Salta på köttet först efter det har fått en grillyta. Annars drar saltet ut köttsaften.
  8. Kött med ben, t.ex. fläskkotlett, behöver grillas något längre då köttet vid benet annars inte blir klart.
  9. Lägg aldrig tillbaka färdiggrillat kött på ett fat med köttsaft och marinad. Det kan nämligen innehålla bakterier.
  10. Servera helst färdiggrillat kött på varma tallrikar. Köttet tappar lätt sin spänst och karaktär på en kall tallrik.
  11. Använd gärna en grillform i aluminium när du grillar ömtåliga maträtter, t.ex. fisk.
  12. Slutligen, var noga med hygienen. Det är A och O.

 

Produkten har lagts i varukorgen