Sundsvalls Trä - Fresks
Hoppa till innehållet

Sundsvalls Trä

XL-BYGG Fresks i Sundsvall hette tidigare Sundsvalls Trä. Företaget, som har funnits i Sundsvall sedan 1967 och startades av Bo Callan, är ett dotterbolag till Callans trä för att bättre kunna serva bygg-kunderna i Sundsvallsområdet med trävaror. Efterhand breddades sortimentet med allehanda byggvaror, inte minst skivmaterial.

Under senare delen av 70-talet och under 80-talet växte rörelsen kraftigt och Sundsvalls Trä, även kallat Trähuset, blev stans största leverantör av trävaror, men även övrigt byggsortiment bidrog till en kraftigt ökande omsättning. I slutet av 80-talet och in på 90-talet blev företaget också en viktig samarbetspartner på snickerisidan.

Branden-1.jpgStrax före jul 1995 härjades företaget av en brand som totalförstörde hela anläggningen. I de intilliggande byggnaderna inrättades provisoriska försäljningslokaler och företaget kunde fortsätta sin verksamhet alltmedan de nya lokalerna växte fram. 1997 invigdes de nya lokalerna och Sundsvalls Trä var nu en komplett bygg- och färghandel.

I mars 2003 köptes Sundsvall Trä av Fresks Försäljning AB


 

Produkten har lagts i varukorgen