Fresks Group AB förvärvar XL-BYGG Västerås AB - Fresks
Hoppa till innehållet

Fresks Group AB förvärvar XL-BYGG Västerås AB

2016-10-27

XL-BYGG Fresks som tidigare i år tog in Private Equity fonden Litorina som majoritetsägare och bildade bolaget Fresks Group AB har kommit överens med XL-BYGG Västerås AB om att gå in som ägare till bolaget.

Fasaden XL-BYGG Västerås Fasaden XL-BYGG Västerås


Ulrika samt Patrik Andersson som varit ägare till XL-BYGG Västerås AB kommer återinvestera en betydande del av köpeskillingen i bolaget och fortsätta att vara verksamma i rörelsen.

Dagens XL-BYGG Västerås AB är kommen från Ransta Snickeri AB som Ulrikas farfar grundade 1939. I dagsläget finns två butiker, dels i Ransta (mellan Sala och Västerås) samt en butik i Västerås (öppnade mars 2016).

Ulrika och Patrik har under en längre tid konstaterat den konsolidering som sker i branschen och attraherats av att kunna vara en del i ett större bolag för att kunna stå sig starkare på marknaden framöver. Det har funnits intressenter som önskat förvärva oss men vi attraherades mest av Fresks Groups framåtanda och möjligheten till återinvestering samt att fortsatt kunna tillhöra kedjan XL-BYGG, säger VD/ägare Patrik Andersson.

Ulrikas samt Patriks sätt att vara i kombination med en helt ny underbar anläggning i en stad av Västerås karaktär attraherade oss till detta förvärv i vår fortsatta tillväxtresa , säger Leif Lindholm, VD på Fresks Group AB.  

Fresks Group AB består, innan förvärvet av XL-BYGG Västerås AB, av XL-BYGG Fresks (13 anläggningar), Gärdin & Persson (2 anläggningar) samt XL-BYGG Östergyllen (6 anläggningar).

Övertagandet sker 1 november 2016.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Patrik Andersson, 0224-67 80 02,VD/Ägare XL-BYGG Västerås                                                                                        
Leif Lindholm, 070-698 27 00, VD, Fresks Group

Produkten har lagts i varukorgen