ENKELT ATT LYCKAS

LADY Minerals är lätt att använda och ger interiören en vacker och personlig prägel.

När du arbetar med LADY Minerals är det det personliga uttrycket som står i fokus. En rekommendation är att du testar appliceringstekniken på en liten yta först, för få en känsla och för att komma fram till vilket uttryck du vill ha på din vägg.

Här följer en STEG FÖR STEG beskrivning hur du får tll dina vackra kalkade väggar.

1. Innan du börjar måla är det viktigt att underlaget är rent, fast och torrt. Rengör med målartvätt. Underlaget ska vara jämnt ovch fint. Om inte, rekommenderas två strykningar med LADY väggfärg. Kom ihåg att använda handskar och skyddsglasögon.

2. Färgen är lite tjock i konsistensen. Rör därför om färgen innan du börjar måla och under målningen om det behövs.

3. LADY Minerals appliceras fritt med pensel. Långa penseldrag ger en lugnare effekt medan kortar penseldrag ger ett mer intensivt uttryck. Det är bara din kreativitet som sätter gränserna. Är du nöjd med resultatet efter första strykningen behöver du inte måla en andra strykning.

4. Färgen upplevs mörkare innan den hunnit torka. Den är dammtorr efter en timme och övermålningsbar efter fyra timmar.

5. På ytor som utsätts för slitage och eventuellt vattenstänk rekommenderas applicering av LADY Minerals Sealer. Vänta först ett dygn så att kalkfärgen får härda ordentligt. En strykning med LADY Minerals Sealer appliceras sedan jämnt och tunnt med rulle. LADY Minerals Sealer ger en djupare kulör. Gör därför gärna en provstrykning.

Dags att möblera och njuta av din nya vackra kalkade vägg.